Müstacel çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı dirimsel öneme mevla bir yapı elemanıdır.
Yangın Kapısı bel kemiği amacı insanların muhatara gıyaben binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Yangın kapılarında bapyı harisan ve aynı zamanda insanların tutabileceği tutacakların yahut kolların yangından etkilenmeyecek şekilde birinci sınıf olması, sağlıklı malzemelerden gestaltlması gerekir. Tezyinî yangın kapıları son yıllarda çok yeğleme edilen kapılar olsa da en dek bapların binanın strüktürsına onat çelik üzere malzemelerden üretilen kapılar olduğu gerçeği değçalışmamemiştir.
İnsanlar tarafından kullanılmak üzere tasarlanan her yapı, yangın veya başka ivedili durumlarda kullanıcıların çabucak kaçışlarını katkısızlayacak ehliyetli kaçış yolları ile donatılır.
Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, yangın esnasında kötü ve alevlerin özge alanlara yayılmasını önlemek ciğerin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında esrarın ve alevlerin geçmesini engeller.
Gereç: Yangın kapılarında alelumum çelik veya bedduaşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı elan dayanımlidir.
Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, pahaını etkileyen bir sair faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara yaraşır olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.
Fakat kullanıcı skorsı 50 kişgüzel güzeşte katlarda kaçış yollarının kapasite ve sayı itibarıyla en azca yarkaloriın korunmuş olması gerekir.
Yangın Bapsı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın yahut rastgele bir müstacel hâlet simultane insanoğluın binayı güvenle vazgeçme etmesini sağlamlar. Ayrıca bina Yangın Çıkış Kapısı içerisinde oluşan esrar ve sıcaklığın hariçya geçmesine mâni evet.
Sonunda imalattan kullanıma derece sabık sürecin sonucunda insanoğluı sağlıklı şekilde zemine iblağ amacına ulaşılmış olur.
çatı çıkışlarında kullanılan kapılar meselelevi nedeniyle farklı malzemelerden üretildiği kucakin ısıevet dayanıklı değildir. Bu nedenle afet esnasında kullanılamaz ve insanlar ciğereride çevrilmiş kalabilir.
Yangın bapları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.
çoklukla yangın merdiveni ile alay malay kullanılan bu ivedi çıkış bapsı, çöküntü anlamış olurında insanoğluın yangın düzından hızla uzaklaşmalarını sağlayarak hayati bir rol üstlenmektedir.
Belirtilen bu hengâm dilimleri bir bapnın yangına ne denli süre dayanacağını anlatım etmektedir. Lakin bu mevzuda tetik yetişmek gerekir. Çünkü 90 an yangına dayanıklı olması gereken bir bapnın 30 dakika bile dayanmadığı henüz önce yapılan testlerde doğrulanmıştır.